Ik accepteer mezelf

Kom weer lekker in je vel !

“Ik accepteer mezelf zoals ik ben en waar ik sta op dit moment”

Dit is natuurlijk veel makkerlijk gezegt als gedaan.
Want wat als ik nu in een situatie zit waarin ik
– heel ziek ben
– geen werk heb
– mijn relatie over is
– binnenkort geen huis meer heb enz.

Dan is dit natuurlijk niet zo gemakkelijk.  Wat ik uit eigen ervaring kan vertellen is dat “vertrouwen op jezelf” op elk moeilijk moment de beste oplossing is.  In je kracht gaan staan en geloven in je eigen “kunnen” heel belangrijk is.
Alles wat we nodig hebben, zit al IN ons.  Het moment waarop je dit leest, en waar je dus NU bent, heeft er voor gezorgt wie jij bent als persoon.  Wees dankbaar voor dit moment.
Nu je bewust bent van jezelf, en jezelf accepteert op dit moment, kun je stappen gaan maken.

Vraag jezelf eens af :
Waarom trek ik deze situaties steeds weer aan ? Waarom reageer ik toch altijd op deze manier, ook in een nieuwe situatie ?

Van alles wat we meemaken zetten we herinneringen en de bijbehorende emoties op een soort harde schijf weg in ons lichaam. Ons lichaam reageert in nieuwe situaties dus vanuit de harde schijf.. Simpelweg omdat dit is wat we meegemaakt hebben en we dus kennen.

Als we stress ervaren en deze stresvolle situatie duurt wat langer, dan kunnen die emoties zich vastzetten in ons lichaam. Hierdoor ervaren we verkrampingen en pijn.
Het is belangrijk jezelf te accepteren in deze situatie, want doordat je dat doet, ontspant je lichaam al wat. Als je lichaam ontspant , dan ontspant de situatie en daardoor ook weer jouw werkelijkheid.

Als je weet wat er op je “harde schijf” staat ( je ballast), dan kun je daar iets mee. We leren je hoe je deze ballast kunt loslaten. Ook belangrijk is het natuurlijk om positieve gevoelens weer terug te halen.  In een mooie metafoor gezegt : “Vanuit een luchtballon gaan we er voor zorgen dat de ballast in het mandje minder wordt, en de positieve gevoelens in de ballon weer gevuld worden”

We komen er wel…