Miscommunicatie en frustratie

Kom weer lekker in je vel !

Deze ontstaat op het moment dat de ontvanger een boodschap anders ontvangt dan dat de zender deze bedoeld heeft. Dit komt voornamelijk door ruis, factoren die de boodschap belemmeren, zoals herrie op de achtergrond, iemand die met z’n mond vol praat, een storende telefoon of een niet-oplettende ontvanger.

Ook de non-verbale communicatie speelt een rol. Als de zender de boodschap op een boze toon zegt, komt dat anders aan dan als hij het op een normale manier zegt. Ook als de ontvanger steeds wegkijkt of niet geïnteresseerd is in jouw verhaal, zal je dan aan de houding van de ander kunnen zien.

Hoe komt het dan dat wij op een bepaalde manier naar elkaar reageren?

Ten eerste reageren we allemaal vanuit onze ballast. Vanuit eerder meegemaakte herinneringen sla je niet verwerkte emoties op in je lichaam. Als er een soortgelijke situatie aankomt, zal je ballast (of deelpersoonlijkheid) met die onverwerkte emotie vanuit de eerdere ervaring, proberen jou te beschermen tegen weer een negatieve emotie.

Ten tweede kan het ook zijn dat je gewoon heel erg met jezelf bezig bent en totaal geen zin hebt in een gesprek met een ander. (Dit bijvoorbeeld na een drukke werkdag)
Op het moment dat de boodschapper toch begint met een gesprek en de ontvanger daar om 1 of andere reden geen zin, geen behoefte of wat dan ook, in heeft, dan begint de miscommunicatie al.
Hieruit vloeit dan ook meteen de frustratie… want… je luistert niet… je begrijpt niet wat ik bedoel..

Herkenbaar?
Wat kunnen we doen om elkaar weer wel te begrijpen? Ik geef je hieronder een aantal tips.
– Maak bewust even tijd voor elkaar
– Leg dan ook je telefoon weg, doe de televisie even uit of stop met wat je aan het doen
bent.  (Familie en vrienden zijn belangrijker dan wat je op je telefoon of tv altijd
achteraf nog kan bekijken)
– Vraag altijd even of de ander nu tijd voor je heeft… er kan namelijk altijd een reden
zijn waarom hij/zij je even geen aandacht kan geven
– Heb respect voor elkaar en probeer elkaar vooral niet te overtuigen (Een ieder heeft
zijn eigen zienswijze, en dat mag ook)

Ervaar jij ook dat je niet gezien of niet gehoord wordt? Wij kunnen je helpen met de Body Mind Release, jouw ervaringen een plaats te geven en in kaart te brengen zodat je weer in je kracht te komt te staan. Maak een afspraak voor een gratis “intake” !