Sportmassage

Kom weer lekker in je vel !

Deep-tissue-Banner-2-e1359038135785Het toepassen van een complex van handgrepen op een (ontbloot) en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sporter, dat is definitie van sportmassage. Het doel van een sportmassage is om de lichamelijke conditie van de sporter te verbeteren, eventuele blessures sneller te laten herstellen en(/of) eventuele gevolgen van een sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen.

De handgrepen en massagetechnieken zorgen ervoor dat er prikkels optreden in het lichaam en deze brengen weer reacties op gang wat weer het herstel kan inleiden.
Dit komt doordat het lichaam als eenheid werkt, dus stel er worden lichamelijke of geestelijke prikkels op uitgeoefend, dan reageert het lichaam hierop.
Indien er een onbalans ontstaat in het lichaam, door overbelasting kunnen er een aantal reacties ontstaan, zoals spierpijn, vermoeidheid, een minder goede doorbloeding, stijfheid en verhoogde spanning.
Een sportmassage kan deze reacties wegnemen of verminderen, enĀ is dus in de eerste plaats gericht om sporters weer fit te krijgen, maar kan ook ontspannend werken.

Bij het toepassen van een sportmassageĀ  worden de volgende processen in gang gezet:

  • In de huid en spieren gaan de haarvaten open staan, wat de doorbloeding aanzienlijk verbetert. Door deze betere doorbloeding worden afvalstoffen beter afgevoerd en kan spierpijn voorkomen worden.
  • Zuurstof en andere voedingsstoffen weten de spieren beter te bereiken en helpen bij het herstel en opbouw
  • De spierspanning neemt af door de inwendige druk van de massage.

De duur van een sportmassage is afhankelijk van het lichaamsdeel wat gemasseerd wordt.

Tarieven 2018